تلفن تماس: 33239072-087

در این بخش:

در آزمایشگاه های تشخیص طبی بخش میکروب‌شناسی تنها واحدی است که همچنان غیروابسته به دستگاه های اتوماتیک و آنالایزرهای پیشرفته فعالیت می‌کند. این بخش چون بر پایه ی کار عملی بر روی نمونه‌های بالینی و تشخیص نهایی استوار است، لذا نیاز به نظارت روزانه از سوی مسئولین مربوطه دارد تا تمامی گزینه‌های دخیل در تشخیص نهایی نتایج بیماران دور از خطا و تحت برنامه‌های کنترلی باشند.

در راستای این امر، در آزمایشگاه حسینی‌نسب جامع‌ترین برنامه‌ی نظارتی و کنترل کیفی با تمامی جزئیات تاکید شده در دستورالعمل‌های آزمایشگاه مرجع سلامت وزارت بهداشت، طرح‌ریزی و اجرا شده است.

از ویژگی‌های مهمی که سبب شده در مقایسه با بخش میکروب‌شناسی سایر مراکز این بخش متمایز گردد می‌توان به نکات زیر اشاره نمود:

  • حضور پرسنل ثابت تمام وقت مجرب و تحت آموزش مداوم توسط مسئول بخش، مسئول آموزش، سوپروایزر و مسئول فنی
  • تهیه دستورالعمل‌های جامع روش انجام کار براساس به روزترین منابع میکروب‌شناسی دنیا، دستورالعمل‌های وزارت بهداشت و کتب اساتید سرشناس در این حوزه
  • تدوین برنامه‌ی کنترل کیفی با جزئی‌ترین نکات که تمامی الزامات وزارت بهداشت را از یک آزمایشگاه میکروب‌شناسی جامع دربر می‌گیرد
  • اجرا و نظارت تمامی برنامه‌های تدوین شده در بخش
  • تهیه سوش‌های خالص و استاندارد انواع باکتری‌های بیماری‌زا از شرکت‌های اروپائی معتبر جهت بهره‌مندی در برنامه‌های کنترل کیفی و مقایسه با ارگانیسم‌های بیماری‌زا در نمونه‌های بیماران (به اطلاع می‌رساند که در راستای ارتقاء سیستم کنترل کیفی، آزمایشگاه حسینی‌نسب جهت در اختیار نهادن این سوش‌های استاندارد حاضر به همکاری می‌باشد.)
  • تهیه و به کارگیری دیسک‌های آنتی‌بیوتیکی کارآمد و متنوع با نظرسنجی از پزشکان متخصص عفونی، اطفال و نفرولوژی و دستیابی به پانل آنتی‌بیوتیکی به‌روز مختص آزمایشگاه حسینی‌نسب
  • تهیه‌ی تمامی محیط‌های کشت تجاری که جهت تشخیص باکتریال به کار می‌روند
  • شرکت در برنامه‌های مدون بازرسی و ممیزی داخلی جهت استفاده از نظرات تیم ممیزی آزمایشگاه جهت کامل نمودن برنامه‌ها و خدمات بخش
  • شرکت در برنامه کنترل کیفی بین‌المللی RIQAS علاوه بر برنامه‌ی کنترل کیفی داخل کشور EQAP جهت صحه‌گذاری بر روند کار کیفی و تشخیصی بخش
  • تعامل با سایر بخش‌ها و آنالیز نتایج در کنار سایر آزمایش‌های یک بیمار جهت حصول نتیجه صحیح‌تر برای هر مراجعه کننده

لازم به ذکر است به علت حساسیت در سرعت زمان انجام نمونه‌های کشت مراجعین و تعهد این مرکز بر دستورالعمل‌های استاندارد انجام این آزمایش‌ها، لذا پرسنل بخش میکروب‌شناسی از ابتدای ساعت کار روزانه تا پایان کار آزمایشگاه بطور مستقل در بخش آنالیز ادرار حضور دارند تا تمامی مراحل انجام این بخش طبق الزامات تدوین شده انجام گردد و سبب حصول نتیجه صحیح و دقیق برای آزمایشگاه گردد.

در این بخش علاوه بر کشت مایعات بدن، کشت از زخم و انجام آزمایش‌های مستقیم قارچ نیز انجام می‌شود.
 
اجرای برنامه‌ی کنترل کیفی هم تراز با آزمایشگاه های پیشرفته میکروب‌شناسی
تهیه سوش‌های استاندارد باکتری‌ها از شرکت‌های معتبر اروپا
در اختیار داشتن تمامی محیط‌های کشت تجاری

تحویل یک ساعته

از آنجا که در این آزمایشگاه جهت آزمایش‌های کشت به مراجعین ظرف جداگانه تحویل داده می‌شود، نمونه‌های این بخش بدون اتلاف وقت و ظرف کمتر از 1 ساعت کشت و انجام می‌گردد.

کنترل کیفی

مانند سایر بخش‌های این آزمایشگاه جهت واحد میکروب شناسی نیز برنامه‌ی کنترل کیفی بسیار جامع و منسجمی براساس الزامات مرجع سلامت و سایر استانداردهای آزمایشگاهی معتبر تهیه و تدوین شده که به شکل روزانه توسط مسئول واحد میکروب شناسی، سوپروایزر؛ مسئول فنی جهت ممیزی و بازرسی اجرا و نظارت می‌گردد.

کنترل کیفی بخش میکروب شناسی از گسترده ترین کنترل کیفی آزمایشگاه است چرا که قبل از شروع به کار روزانه، تمام محیط های مصرفی، دیسک های آنتی بیوتیکی، معرف‌ها، رنگ‌ها و ابزار مورد استفاده بخش مرتبا و در زمان‌های معین کنترل کیفیت می شوند.


تجهیزات بخش
ساخت شرکت Theben آلمان جهت ضدعفونی کردن و پاکسازی محیط از وجود میکروارگانیسم ها
دستگاه UV
ساخت شرکت stuart انگلستان است و جهت گرم کردن یکنواخت همراه با هم زدن خودکار محلول ها داخل ظروف آزمایشگاهی بکار می رود.
Hot plate
ساخت کارخانه Karma co ایران می باشد و جهت شناسایی خودکار آنتی بیوتیک ها و اندازه گیری دقیق هاله عدم رشد در پلیت آنتی بیوگرام کاربرد دارد.
آنتی بیوگراف

معرفی بخش‌های آزمایشگاه

تماس با ما
سنندج، خیابان آبیدر، پایین‌تر از چهارراه، کوچه پرتوی، پلاک 3
تلفن تماس: 33239072 087 
فکس: 33239092 087
ساعت کاری آزمایشگاه
شش ماه اول:
(شنبه تا چهارشنبه 7 الی 21) (پنج‌شنبه 7 الی 19)
شش ماه دوم:
(شنبه تا چهارشنبه 7 الی 20) (پنج‌شنبه 7 الی 18)